2019-2020 Eğitim - Öğretim Yılı Üniversite Bursu Duyurusu

Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) Üniversitelere ayırmış olduğu burs kontenjanları belirlenmiş bu doğrultuda Fakültemize 2 (İki) kişilik kontenjan ayrılmıştır.

Yapılacak başvurular KYK tarafından Üniversitelere ayrılan kontenjanlar içindir.

KYK bursuna başvuracak öğrencilerimizin başvuru formlarını, 22.10.2019 tarihi mesai bitimine kadar Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir.

• Başvuru formunu okunaksız ve eksik doldurulması halinde adayların başvuru formları geçersiz sayılacaktır.
  • Fakültemiz gerek görülmesi halinde burs başvurusu yapan adaylardan beyanları ile ilgili belge isteyebilir.

BURS VERİLMEYECEK ÖĞRENCİLER(Burs Kredi Yönetmeliğinin 9.maddesi)

1. Genel Müdürlüğümüzden öğrenim kredisi veya burs almış veya almakta olan öğrenciler,
2. 5102 Sayılı Kanunun 2. maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,
3. Burs isteğinde bulunduğu tarihte, okula giriş tarihi itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
4. Yabancı uyruklu öğrenciler,
5. Polis akademisi öğrencileri ile askeri okul öğrencileri,
6. Ek süre öğrenim gören öğrenciler,
7. Bu Yönetmelik hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler.

Burs Başvuru Formu için TIKLAYINIZ...