Bayanlar Kuran'ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi.

Yayın Tarihi: 13.07.2017

Haberi Paylaş:

Karakter Boyutu:-A+

25/05/2017 tarihinde Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından Bayanlar Kuran'ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Yarışma İslami İlimler Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Azize TOPER KAYGIN'ın konuşması ile başladı. Sn. Prof. Dr. KAYGIN,  " Kuran'ı öğrenenler ve öğretenlerin bir arada olduğu böyle bir toplulukta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Hz Muhammed'in "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir" hadisini hatırlattı.

Yarışmada Bartın İl Müftüsü Mahmut GÜNDÜZ, 2010 Kuran'ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Dünya Birincisi ve Ahmet Hamdi Akseki Camii imam hatibi Ali TEL ile İslami İlimler Fakültesi öğretim görevlileri Ümmühan ARK ve Coşkun BABA jüri üyesi olarak hazır bulundular. İslami İlimler Fakültesinden dokuz öğrencinin katılımıyla gerçekleşen yarışmada öğrenciler; mahrec ve tecvid bilgilerine ek olarak musiki ve makam konusundaki maharetlerini de sergileyerek Ramazan arefesinde kendilerini dinleyenlere duygulu anlar yaşattılar. Jüri tarafından her bir okuyucu için yapılan puanlamalar hesaplanırken, İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden İsra GORANİ ilahilerden oluşan bir keman dinletisi sundu.

Yarışmada birinciliği İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden Fatma ŞENSES, ikinciliği Miraç UĞUR, üçüncülüğü ise Büşra KOPAN aldı. Birinciye ödülünü Rektör Vekili Prof. Dr. Çetin SEMERCİ ile İslami İlimler Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Azize TOPER KAYGIN, ikinciye ödülünü Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz ile Dünya Güzel Kur'an Okuma Yarışması Birincisi Ali Tel, üçüncüye ise ödülünü İslami İlimler Fakültesi Dekan yardımcıları Doç. Dr. Asife Ünal ile Yrd. Doç. Dr. Yunus ABDURAHİMOĞLU takdim ettiler. Yarışmaya katılan diğer öğrencilere de üniversite Genel Sekreteri Erturan ASİLOĞULLARI başta olmak üzere Fakülte öğretim üyeleri tarafından günün hatırasına hediye takdim edildi.

Son olarak yarışmada herkesin büyük bir heyecanla beklediği merhum İsmail BİÇER Hoca Efendiye de talebelik etmiş 2010 Dünya Güzel Kur'an Okuma Yarışması  Birincisi Ali TEL hocanın aşr-ı şerifinin dinlenmesiyle sona erdi. Hafız ve Kurra olan Ali TEL Hoca, öğrencilerin Kuran'ı Kerim'i güzel okuma konusundaki cesaret ve gayretlerinin her türlü takdirin üstünde olduğunu dile getirerek öğrencileri tecvit ve maharet konusundaki başarıları sebebiyle tebrik ederken makam ve musiki konusunda daha gayretli olmaya teşvik etmiştir. Geçen yıl ilki gerçekleştirilen yarışmanın geleneksel hale getirilmesi ve hayırlara vesile olması dilekleriyle yarışma sona ermiştir.

Haberin Fotoğrafları

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Kutlubey Kampüsü Tel: Telefon Belge Geçer: Fax E-posta: Eposta