Ahkâmın Değişmesi Konferansı

Yayın Tarihi: 13.07.2017

Haberi Paylaş:

Karakter Boyutu:-A+

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Mustafa Yıldırım’ın 3 Mayıs 2017'de Bartın Üniversitesi konferans salonunda verdiği "Ahkâmın Değişmesi" başlıklı konferansı hem  İslami İlimler Fakültesinden hem de diğer bölümlerden öğrenciler ilgiyle takip etti.

Prof. Dr. Mustafa Yıldırım’ın konuşmasının özü; “Fıkhın hayatla birlikte yürümesi, hayata İslami değerlerin hâkim kılınabilmesi için âlimlerin sürekli hayat ile ilahi kaynak arasında faal rol oynaması gerekir. Bu ise değişmez esasların, genel çerçevenin muhafazası şartıyla, vahyin gölgesinde geliştirilen akıl ve melekelerin kullanılarak farklı problemlere farklı ve İslam'ın genel esprisine uygun çözümler getirebilmek ile mümkündür” şeklinde idi.

Hocamızı tekrar misafir etmek bizler için onurdu. Kendisine Fakültemize gösterdiği alâka için müteşekkiriz

Haberin Fotoğrafları

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Kutlubey Kampüsü Tel: Telefon Belge Geçer: Fax E-posta: Eposta