“15 Temmuz’a Giden Yolda FETÖ’nün Gerçek Yüzü Konferansı”

Yayın Tarihi: 19.07.2017

Haberi Paylaş:

Karakter Boyutu:-A+

İslami İlimler Fakültemiz ile Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi akademik ve idari personeline yönelik Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülay KARAMAN tarafından “15 Temmuz’a Giden Yolda FETÖ’nün Gerçek Yüzü” adlı bir konferans verildi.

Kutlubey Yazıcılar Kampüsü Mimar Sinan Binası’nda 19 Temmuz 2017 Çarşamba günü saat 14.00'da düzenlenen programda Yrd. Doç. Dr. Gülay KARAMAN 15 Temmuz darbe girişiminin; tarihi boyunca bağımsız yaşamış, esaret altında yaşamaktansa ölmeyi bir karakter hâline getirmiş bir milletin istiklal ve istikbaline kasteden bir işgal hareketi olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Bu girişimin kırk yıllık sosyolojik bir temele sahip olduğunu vurgulayan Karaman, bu topraklarda aynı dili konuşan, aynı seccadeye baş koyan kendi insanımızı kullanarak bu neticeye ulaşmak istemesi, İslam dinini içeriden yıkmak suretiyle Müslüman toplumları parçalayıp yok etmek isteyen sinsi planların bir parçası olduğunu ifade ederek sözlerine devam etti.

Karaman, Türk tarihi ve kültüründe önemli bir yeri olan veli kültünün 15 Temmuz darbe girişimine etki eden bir faktör olduğunu, nitekim Müslüman halkın da bir din âlimi ve vaiz olarak Fethullah Gülen’e bağlandığını, Allah ve Peygamber aşkından ağlamalarına, sihir etkisi yapan sözlerine aldandığını ifade etti. Ona ait kitaplardan bu hususla ilgili bazı pasajlar da aktaran Karaman, dinî terminolojide “sihir” ve “istidrâc” şeklinde tanımlanan kavramlardan bahsetti.

Konferansın son bölümünde başta sahte peygamberler olmak üzere, sahte veliler, menfaat veya şöhret düşkünü din sömürücülerinin hemen her devirde olduğunu bildiren Karaman, 15 Temmuz’da hainlerin heveslerini kursaklarında bırakan bu milletin terör örgütlerine inat birlik ve beraberliğini pekiştirdiğini ifade etti. Son olarak bugün için yapılması gereken bir ve beraber olmanın şuuru içinde her hâl ü kârda kenetlenmek, İslam’ı ve bir din rehberi olarak Hz. Peygamber’i yeni nesillere iyi tanıtmak olduğunu vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

İslami İlimler Fakültemiz ve Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi akademik ve idari personeli tarafından konferans ilgiyle dinlendi. Konferansın sonunda fakültemiz Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yunus ABDURAHİMOĞLU tarafından Yrd. Doç. Dr. Gülay KARAMAN’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Haberin Fotoğrafları

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Kutlubey Kampüsü Tel: Telefon Belge Geçer: Fax E-posta: Eposta