Dini Musikimiz ve Formları (Söyleşi-Konser)

Yayın Tarihi: 5.07.2017

Haberi Paylaş:

Karakter Boyutu:-A+

10 Mayıs 2017 günü Kültür ve Turizm Bakanlığı Genç-Des projesinin ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin katkılarıyla, Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinin ev sahipliğinde Üniversitemiz konferans salonunda “Dinî Musikîmiz ve Formları” konulu açıklamalı konser icra edildi.

Bartın Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Azize TOPER KAYGIN’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlik Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet TIRAŞCI’nın proje hakkındaki bilgilendirmesi ile devam etti. Mehmet Tıraşcı İslam medeniyetinde musikiye verilen önemi ve günümüzdeki musiki anlayışındaki bazı hususlara değindikten sonra cami musikisi ve tekke musikisine dair açıklamalarda bulundu.

Ardından Kur’an-ı Kerîm, Ezan, Sala, Temcit, Bektaşi Nefesi, Naat, Mevlevî Âyini, Şugul ve İlahi gibi musiki formları Doç. Dr. Mehmet Tıraşcı tarafından açıklanarak Ahmet TÖNGÜŞ, Muhammet EFE, Ali PAMUKLU, Furkan BABAYİĞİT, Emin BAYRAM, Muammer ELİYATKIN, Emre SAZAK, Yasin GÖKALP tarafından icra edildi.

Hem akademik anlamda formların açıklanması hem de canlı olarak musikinin icra edilmesi izleyenler açısından musikinin ehemmiyetinin yeniden hatırlanmasına katkıda bulundu.

Haberin Fotoğrafları

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Kutlubey Kampüsü Tel: Telefon Belge Geçer: Fax E-posta: Eposta