image/svg+xml
image/svg+xml

Kastamonu Gezisi Düzenlendi

Üniversitemiz Kardeşlik Kulübü ve Fakültemizin işbirliği ile 05.05.2019 tarihinde Kastamonu’ya teknik ve kültürel bir gezi düzenlendi. Geziye Kardeşlik Kulübü üyesi öğrenciler ile çoğunluğunu İslami İlimler Fakültesi 4. Sınıf öğrencilerinin oluşturduğu 90 öğrenci katıldılar.

Sabah 07:00’da başlayan Kastamonu yolculuğu, üniversitemiz tarafından tahsis edilen iki otobüs ile yapıldı. Bu kapsamda fakültemiz öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Ümmühan ARK, Arş. Gör. Feyza Nur KALECİ, Arş. Gör. M. Yunus YAZICI ve Arş. Gör. Ubeydullah EFE ile idari personelimiz Buket KARAAĞIN gezide öğrencilerimize refakat ettiler. Gezi programı, saat 10:30’da Kastamonu’ya ulaşılması ile başladı.

Kastamonu gezisindeki ilk durak Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi idi. Burada öğrencilerimizi, gezimiz boyunca rehberlik yapacak Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Arş. Gör. Yakup ERDOĞAN ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Arş. Gör. Gürkan ÇALIŞKAN karşıladı. Kültür ve Sanat Merkezi hakkında genel bilgiler verildikten sonra burada bulunan Türkiye’nin ilk ve tek Şapka Müzesi ve dantel evi gibi çeşitli sergi salonlarının gezisine geçildi.

Program, Cumhuriyet Meydanı, Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı ve Etrafındaki tarihi yapılar hakkında bilgi verilmesi ile devam etti. Akabinde, şehir merkezinde bulunan Nasrullah Camii’ne bir ziyaret gerçekleştirilerek, Nasrullah Camii önünde ve meydanında rehberlerimiz, Nasrullah Camii’nin tarihçesi ve Nasrullah meydanının önemi hakkında malumat aktardılar.

Sonraki durak, Yakup Ağa Camii ve külliyesi oldu. Yakup Ağa’nın kimliği ve caminin hususiyetleri hakkında bilgi edinildikten sonra öğrencilerimizle bir de hatıra fotoğrafı çekildi. Külliye içerisinde bulunan meşhur Kastamonu Çekme Helvası imalathanesi de gezilerek, dileyen öğrencilerimiz yüzyıllardır geleneksel usulle imal edilen helvalardan satın aldılar.

Gezide Yakup Ağa Camii ve külliyesi ziyaretinden sonra sırasıyla Atabey Gazi Cami, Liva Paşa Konağı, Etnografya Müzesi, Arkeoloji Müzesi, İbn Neccar Cami ve son olarak Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi ziyaret edilerek, alanında uzman ve bölgeyi çok iyi tanıyan rehberlerimiz ile ismi zikredilen tüm tarihi yapılar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olundu.

Programın akışından ve rehberlerimizin ilgisinden oldukça memnun kalan öğrencilerimiz, memnuniyetlerini gerek gezi esnasında gerekse dönüş yolculuğunda dile getirdiler. Biz de İslami İlimler Fakültesi olarak, gezi boyunca bize eşlik ederek önemli bilgiler aktaran Arş. Gör. Yakup ERDOĞAN ve Arş. Gör. Gürkan ÇALIŞKAN hocalarımıza teşekkür ediyor, başka gezilerde buluşmayı ümit ediyoruz.

  • Fakültemiz Öğretim Elemanları ve Öğrencilerimiz Bartın Akağaç Köyü Kınalıoğlu Mahallesi Camiinde Kadir Gecesi Programına Katıldı

  • TÜBİTAK 2209A Kapsamında 6 Projemiz Kabul Edildi

  • Son Sınıf Öğrencilerimiz Akademik Personelimizle İftarda Bir Araya Geldi

  • Fakültemiz Akademik ve İdari Personeli İftarda Buluştu

  • Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Erdoğan KÖYCÜ Bartın Belediyesi Yalı Câmii’nde İbadetlerde Âlem-i İslâm’ın Birlik Beraberliği İçin Zorluklar ve Çözüm Yolları Vaazı Verdi

  • Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Erdoğan KÖYCÜ Bartın Belediyesi Yalı Câmii’nde İbadetlerde Devamlılık ve Denge Vaazı Verdi

  • Doç. Dr. Duygu KAYALIK ŞAHİN'in Kurum İçi Ataması Yapıldı.

  • Öğr. Gör. Muhammed TÜRE'den "Ney Kursu"

  • Doç. Dr. Kamil ÇOŞTU Tarafından Jandarma Genel Komutanlığı Bünyesindeki Din Hizmetleri Moral Astsubaylarına Etkinlik Gerçekleştirildi

  • Doç. Dr. Kamil ÇOŞTU Tarafından TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Etkinliği Gerçekleştirildi