Üniversitemiz 2018-2019 Akademik Yıl Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz 2018-2019 Akademik Yıl Açılış Töreni Gerçekleştirildi. Törende Fakültemizin Türkiye’de İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Arasında ve Üniversitemiz Bünyesinde Bir İlki Gerçekleştirerek Almaya Hak Kazandığı TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve IQNet Belge ve Markası da TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin Tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun’a ve Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Azize Toper Kaygın’a Teslim Edildi.

Üniversitemiz Ağdacı Kampüsü Konferans Salonunda düzenlenen törene; Bartın Valisi Nusret Dirim, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Çankırı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, Zonguldak İl Jandarma Komutanı J. Albay Gökhan İnan, Bartın İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yrb. Gökmen Gücüyen ve il yöneticileri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

“Yeni Akademik yıla başlamanın heyecanını yaşıyoruz”

2018-2019 Akademik yılına girmenin heyecanını yaşadıklarını kaydederek konuşmasına başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise törene şehir içi ve şehir dışından katılanlara teşekkür etti.

“Birlikte ufkumuzu daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum”

Geride bıraktığımız akademik yılın dolu dolu geçirildiğini de ifade eden Rektör Uzun, “Tabi ki, sadece derslerle sınırlı olan bir öğrenme ortamından söz etmiyorum. Geçtiğimiz bir yıla baktığımızda bu anlamda dolu dolu bir dönem geçirdiğimizi söyleyebilirim. Alanında uzman kişileri konuk ettiğimiz geleneksel ‘Çeşm’i Cihan Sohbetleri’ ile hayatımıza yeni pencereler araladık. Bartın Üniversitesi ‘Saygı Günleri’ kapsamında, Prof. Dr. Nevzat Kor Hocamızın Bilime ve İnsanlığa Adanmış Hayatına tanıklık ederek; “İnsanın ne ile veya ne için yaşadığı?”, “Gerçekte değerli veya baki olanın ne olduğu?”  gibi hayatın anlamına dair bazı temel sorulara cevaplar aradık. Ayrıca, bir yandan “Seyircisi Değil, Aktörü Ol” anlayışıyla hayata geçirdiğimiz pek çok sportif ve kültürel etkinlikle eğlenerek öğrenirken, diğer yandan da odun ateşinde kızarmış kestane kebabı eşliğinde sıcak çayları yudumlayıp hayatı paylaştığımız bir yılı geride bıraktık.” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un konuşma metninin tamamına ulaşmak için tıklayınız...

Fakültemiz Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdi

Açılış töreninde, İslami İlimler Fakültemizin TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistem Belgelendirme yönünde yapılan kontrollerde başarılı olmasının ardından Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun’a ve fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Azize Toper Kaygın’a belgeler teslim edildi.

Prof. Dr. Şahin, Fakültemizin Türkiye’deki İslami İlimler ve İlahiyat Fakülteleri arasında ve Üniversitemiz bünyesinde TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile IQNet Belge ve Markasını alan ilk fakülte olduğunu kaydederek: “Değerli Rektör Hocam YÖK’te Kalite Kurulu Başkanlığı yaptığı dönemde Türkiye’de üniversitelerde kalite bilincinin oluşması ve üniversitelerimizin gerek nitelik gerekse de nicelik olarak daha kaliteli noktalara gelmesi konusunda çok büyük gayretleri olan bir hocamız. Ben de kendisiyle meslektaş olmaktan, üniversite mensubu olmaktan hep gurur duydum. Şimdi de Türk Standartları Enstitüsü’nde Türkiye’de kalite bilincinin belgelenmesi, marifetin biraz da iltifata tabi hususuyla bunları kalıcı hale getirilmesi konusunda biz de gayret içerisindeyiz. Fakültemizin değerli dekanı ve öğretim üyelerini ve bu konuda emeği geçenleri kutluyorum. Çok önemli bir çalışma ve belge. Alanında ilktir. Bartın Üniversitesi’ne hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi ve emeği geçenleri tebrik etti.

Fakültemizin Türkiye’de İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Arasında ve Üniversitemiz Bünyesinde Bir İlki Gerçekleştirerek Almaya Hak Kazandığı TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Haberi Ulusal Basında Geniş Yer Buldu

Fakültemizle İlgili Yapılan Haberlere Aşağıdaki Linklerden Ulaşılabilir;

• Fakülte Toplantısı Gerçekleştirildi

• "Etkili Öğretmen Olmak" Üzerine Öğrencilere Seminer Verildi

• Akreditasyon Hazırlık Çalışmaları

• Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İdlib’de düzenlenen hain hava saldırısında şehit olan Mehmetçiklerimiz için bir başsağlığı mesajı yayımladı.

• Arapça Klasik ve Modern Metin Okumaları Dersi Başladı

• Akedemik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

• Okuma Grupları Devam Ediyor

• Yönetimi Gözden Geçirme Toplantısı Yapıldı