Fakültemize Ek Kontenjanla ve DGS ile Kayıt Yaptıran Öğrenciler İçin Yabancı Dil-I ve Yabancı Dil-II (İngilizce) Dersi Muafiyet Sınavı 22 Ekim Salı günü saat 14.00’te  Kutlubey Yazıcılar Kampüsü Mehmet Akif Ersoy sözel derslik MA104 nolu sınıfta yapılacaktır.

1- Sınav 50 çoktan seçmeli sorudan oluşmakta ve 60 dakika sürmektedir. Sınavın birinci bölümünde Yabancı Dil I, ikinci bölümünde Yabancı Dil II derslerine ait sorular bulunmaktadır.
2- Bu sınava Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerini almak istemeyen öğrenciler girebilirler.
3- Öğrenciler için bu sınava girmek zorunlu değildir.
4- Muafiyet sınavına girmeyen öğrenciler, bu dersleri dönem içerisinde alacak ve sınavlarına gireceklerdir. Bu dersler üniversitemizde uzaktan eğitim yoluyla verilecektir.
5- Sınav, yıl sonunda ulaşılacak seviyeyi esas aldığı için seviyesi genellikle öğrencilerimizin beklediğinden yüksek olmaktadır. Bu nedenle, belirli bir İngilizce birikimi (pre-intermediate:alt orta / CEFR: A1-A2) olmayan öğrencilerimizin bu sınava girmesi tavsiye edilmemektedir.
Ancak tercih yine de öğrencilerimizindir.
6- Sınavda bağıl değerlendirme uygulanacaktır. Bu sınavdan alınan puanlar, dönem sonu ortalaması olarak öğrencilerin not hanelerine girilecektir.
7- Sınava gireceğini önceden bildirmeyen öğrencilerimiz sınava alınmayacaklardır.

Sınava girmek isteyen öğrenciler 18.10.2019 tarihine kadar Öğrenci İşleri Bürosuna dilekçe vermeleri gerekmektedir.