image/svg+xml
image/svg+xml

MEZUNİYET TÖRENİ: İLK SEVİNÇ – İLK HÜZÜN

Üniversitemizin 11’inci, fakültemizin ilk mezuniyet töreni, öğrenci aileleriyle birlikte büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Üniversite öğrenimlerini tamamlama başarısı gösteren 2 bin 830 öğrenci mezun olmanın heyecanını yaşadı. Mezuniyet törenleri dolayısıyla Türkiye’nin 81 ilinden ve farklı ülkelerden öğrencilerin yakınları Bartın’a gelerek mezuniyet heyecanına ortak oldu.

Bartın Üniversitesi büyümeye devam ediyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun yaptığı konuşmasında üniversitenin kurulduğu günden bu güne 17 bin 717 mezun verdiğinin altını çizerek, 2018-2019 akademik yılında 2 bin 830 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Rektör Uzun, ‘Sürekli İyileşme’ anlayışıyla Üniversitemizi her gün biraz daha ileriye taşımak için çalıştıklarını da aktararak “Sürdürülebilir bir anlayışla akademik gücümüz, öğrencilerimiz ve tüm paydaşlarımızla birlikte bölgemizden başlamak üzere ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına yönelik ihtiyaçları göz önünde bulundurarak Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nu açıldı.” diye konuştu.

Nitelikli eğitim ve yeni bilgi üretimi noktasında 595’e ulaşan öğretim elemanı sayısıyla üniversitenin nitelikli çalışmalar ürettiğini kaydeden Rektör Uzun, “Gerek ulusal gerekse uluslararası alanda akademisyenlerimiz çalışmalarıyla üniversitemizin adını hep üst sıralara taşımış ve taşımaya da devam etmektedir.” dedi.

Rektör Uzun, “Bilimsel çalışmalarla da adından söz ettirmeyi başaran Bartın Üniversitesi, 2018 yılında yayımlanan uluslararası yayın sayısı dikkate alınarak yapılan devlet üniversitesi sıralamasında 25 basamak birden yükselerek 44’üncü sıraya yerleşmiştir. Böylece Üniversitemiz uluslararası yayın sıralamasında en hızlı yükselen üniversite olmuştur. Üniversitemizin başarıları bununla da sınırlı kalmamıştır. Öğretim elemanlarımız; Teknofest İstanbul’da ödül almıştır. Öğretim elemanlarımız çeşitli yarışmalarda ödüller almış, iki ayrı kanser araştırma projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir.” diye konuştu.

Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Azize TOPER KAYGIN’ın konuşmasından bazı pasajlar

“… Bugün, bu törenin özel bir anlamı var bizim için. Fakültemizin İslami İlimler Lisans Programının ilk mezunlarını vermenin sevincini ve gururunu sizlerle birlikte paylaşıyoruz

İslami İlimler Fakültesi olarak her zaman tüm öğrencilerimize kaliteyi önceleyen bir eğitim öğretim sunma gayretinde olduk. Bunu da belgelemek adına yaptığımız müracaat sonrası Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yetkilileri tarafından yapılan değerlendirme ve tetkiklerin ardından Fakültemiz başarılı bulundu ve Türkiye’deki İslami İlimler ve İlahiyat Fakülteleri arasında ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile IQNet Belge ve Markasını almaya hak kazanan ilk fakülte oldu. Bu çalışmalar süresince bize destek olan, yüreklendiren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun’a şükranlarımı sunuyorum.

Gururla söylemek istediğim bir başka husus ise proje eğitimleri neticesinde öğrencilerimizin 5 adet TÜBİTAK 2209 A projesinin kabul gördüğüdür.

Fakültemizin kıymetli hocaları yoğun iş yaşamına rağmen öğrencileri için lisans eğitimi dışında gayret ve özveriyle çalıştılar. Bu vesileyle mezun olan öğrencilerimizin üzerinde büyük emeği geçen tüm hocalarımızı ve kendini geliştirme anlayışını hayat felsefesi haline getirmiş tüm öğrencilerimizi takdir ve tebrik ediyorum.

Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Azize TOPER KAYGIN sözlerini “… Değerli öğrencilerimiz, üniversiteler insanın memleketi gibidirler, siz nereye giderseniz gidin artık bir Bartın Üniversitesi mezunusunuz, yani Bartın Üniversitelisiniz” ifadeleri ile tamamladı

Dereceye girenler ödüllendirildi

Mezuniyet töreninde, Üniversitemiz lisans birincisi Büşra Özen ile birlikte; ikincisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Berkan Oğuz, üçüncüsü İslami İlimler Fakültesi’nden Hatice Temizkan ile ön lisans birincisi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Emine Güldemir, ikincisi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Büşra Dinç ve üçüncüsü Bartın Meslek Yüksekokulu’ndan Aslı Çelikten’e de başarı belgeleri ve ödülleri verildi.

Hep birlikte kep attılar

25-26 Haziran 2019 tarihlerinde 6 ayrı program halinde gerçekleştirilen törenlerin sonunda mezun öğrenciler hep bir ağızdan mezuniyet andını okudular. Mezun öğrencilerin hep birlikte kep atmasıyla büyük bir coşku yaşandı. Törenler sonunda alanını uzun süre terk etmeyen mezun öğrenciler ve aileleri günün anısına çok sayıda fotoğraf çekti.

Rektör Uzun, organizasyonlarda emeği geçenlere teşekkür etti

2 gün süren mezuniyet törenlerinin ardından konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Organizasyonlara katılarak destek veren tüm akademik ve idari insan kaynağımız ile emeği geçen tüm Bartın Üniversitesi ailesi bireylerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

  • Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Erdoğan KÖYCÜ Bartın Belediyesi Yalı Câmii’nde İbadetlerde Devamlılık ve Denge Vaazı Verdi

  • Doç. Dr. Duygu KAYALIK ŞAHİN'in Kurum İçi Ataması Yapıldı.

  • Öğr. Gör. Muhammed TÜRE'den "Ney Kursu"

  • Doç. Dr. Kamil ÇOŞTU Jandarma Genel Komutanlığı'nda Seminer Verdi

  • Doç. Dr. Kamil ÇOŞTU "Tübitak Bilim Söyleşileri" Etkinliğine Katıldı.

  • Dr. Öğr. Üyesi Murat Mirzaoğlu'dan "Savaş, Göç ve Kadın" Konferansı

  • Doç. Dr. Mehmet ERGÜN İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği'nde Sohbet Gerçekleştirdi.

  • Dr. Öğr. Üyesi Kenda al-TARKAWİ'nin Liderliğinde Arap Dili ve Belağati Okumaları Başladı.

  • Arş. Gör. Dr. Yasir BEYATLI'dan Öğretim Elemanlarına Yönelik "ZOTERO" Eğitimi

  • Öğr. Gör. Muhammed Türe 4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğrencileri İçin Verilen Konserde Yer Aldı