TÜBİTAK 2209A Kapsamında 6 Projemiz Kabul Edildi

TÜBİTAK 2209A, 2023 yılı ikinci başvuru döneminde Fakültemizden 6 proje desteklenmeye layık görülmüştür. Projesi kabul edilen öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Kabul edilen projelerimiz;

-   Doç. Dr. Kamil ÇOŞTU danışmanlığında Mehmet Reşit ADIYAMAN yürütücülüğünde “MEB Tarafından Kabul Edilen Kök Değerler Açısından Bir Dizi: Modern Doğu Masalları” başlıklı proje.

-   Doç. Dr. Mehmet ERGÜN danışmanlığında Kerim OKOL yürütücülüğünde “Kurban İbadetinin Edasında Çevre Temizliğine Riayet Bilincinin Geliştirilmesi” başlıklı proje.

-   Dr. Öğr. Ü. Muhammed Abdülmecid KARAASLAN danışmanlığında Hüseyin Dağ yürütücülüğünde (Mustafa AKÇA proje ortaklığında) “Kur’an-ı Kerim (Mushaf)’in İç-Dış Görsel Özellikleri Bağlamında Anıt Mushaflar Sergi Dolabı Yapımı Araştırma Önerisi Formu” başlıklı proje.

-   Doç. Dr. Mahmud KADDUM danışmanlığında Hilal AYVALIK yürütücülüğünde (Hilal Şavlı proje ortaklığında) “Arap Atasözleri ve Türk Atasözleri Arasındaki İlişki ve Benzerlikler” başlıklı proje.

-   Dr. Öğr. Üyesi Ersin ÇİLEK danışmanlığında Recep Kaan KAYMAKÇI yürütücülüğünde (Şevval ASLIM ve Güldenaz KAYA’nın proje ortaklığında) “Yabancı Dil Olarak Arapça Öğrenenler İçin Arapça-Türkçe-İngilizce Dilbilgisi Terimleri Sözlüğünün Oluşturulması” başlıklı proje.

-   Dr. Öğr. Üyesi Ersin ÇİLEK danışmanlığında Nurşin ÇELİK yürütücülüğünde (Beyza KULAY proje ortaklığında) “Arapça Öğrenenlere Yönelik Arap Kültürünün Aktarımı Açısından Salahuddin Çizgi Film Serisinin İncelenmesi” başlıklı proje.