2023-2024 Akademik Yılı Bahar Dönemi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

Fakültemizde Zorunlu Arapça Hazırlık Sınıfı’nda eğitim-öğretim süresi, güz yarıyılı 14 hafta, bahar yarıyılı 14 hafta olmak üzere bir yıldır.

2023/2024 Akademik Yılı Bahar Dönemi için yatay geçiş başvurusunda bulunup kayıt hakkı kazanan öğrencilerden,

“Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Zorunlu Arapça Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi” 9. maddesinde yer alan zorunlu hazırlık sınıfından muaf olma şartları aranır.

1-En az son üç yılda, Arapçanın anadil olarak konuşulduğu bir ülkede, o ülke vatandaşlarının devam ettiği ortaöğretim kurumlarında eğitim görüp ortaöğrenimini bu kurumlarda tamamladıklarını belgeleyenler,

2-Yurt dışında veya yurt içinde Arapça Hazırlık Sınıfı olan başka bir yükseköğretim kurumunun Hazırlık Sınıfı’nda başarılı olanlar,

3- Son üç yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan YDS Arapça sınavından ya da eşdeğerliliği kabul edilen diğer sınavlardan 60 ve üzeri puan alanlar.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler
1- Öğrenci Belgesi
2- Öğrenci Disiplin Belgesi
3- Yatay Geçiş Yapmasında Sakınca Olmadığına Dair Belge