Arapça Hazırlık Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı

Fakültemizi yeni kazanan öğrencilerimiz ile geçen yıl hazırlıkta başarısız olan öğrencilerimiz için Zorunlu Arapça Hazırlık Programı Muafiyet ve Seviye Tespit Sınavı sınavı,

03 Ekim 2023 Salı günü saat 12.00 de
Kutlubey Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy (Sözel) derslik binasında bulunan
Z-09, Z-10, Z-11 salonlarında gerçekleştirilecektir.

Öğrencilerin, sınavdan yarım saat öncesinde sınav salonunda fotoğraflı T.C. kimlik kartları ya da öğrenci kimlik kartları/belgeleri ile hazır bulunmaları gerekmektedir. Fotoğrafsız belgeleri sunan öğrenciler sınav salonuna alınmayacaktır. Yanınızda kurşun kalem ve silgi getirmeyi unutmayınız.

Sınav sonuçları Fakültemizin internet sayfasında ilan edilecektir.

Bu sınavda başarılı olan öğrencilerimiz Zorunlu Arapça Hazırlık Programından muaf sayılarak lisans eğitim-öğretim faaliyetlerine birinci sınıftan başlayacaktır.

“Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Zorunlu Arapça Hazırlıklı Sınıfı Yönergesi” (https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/139546) 9. maddesinin 1. fıkrasında (b, c ve d bentleri) belirtilen muafiyet koşullarını taşıyıp, muafiyet başvurusunda bulunmak isteyen öğrencilerimizin belgelerinin asıllarını veya onaylı birer örneğini dilekçeleri ile birlikte 02 Ekim 2023 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Fakültemiz öğrenci işleri bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir.