image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemize 3 Dalda "Engelsiz Üniversite" Ödülü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “2023 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” töreninde Bartın Üniversitesi (BARÜ) İslami İlimler Fakültesi 3 kategoride ödüle layık görülerek Mekânda Erişilebilirlik alanında Turuncu Bayrak, Eğitimde Erişilebilirlik alanında Yeşil Bayrak ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik alanında Mavi Bayrak sahibi olmayı başardı.

Törende, Engelsiz Üniversite Ödülü için 2023 yılında 97 üniversiteden 1.091 başvuru yapıldığı, değerlendirmeler sonucunda 56 üniversitenin 295 bayrak almaya hak kazandığı duyuruldu. YÖK Başkanı Erol Özvar, dezavantajlı öğrenciler için bütün yükseköğretim kurumlarıyla iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek 7 milyona yaklaşan öğrenci sayısıyla engelli öğrencilerin yükseköğretim sistemindeki öğrencilerin yaklaşık binde 8’ini teşkil ettiğini ve bu sayının üçte birinin ise kadınların oluşturduğunu söyledi. YÖK Başkanı Özvar, erişilebilirlik standartlarına uygun kampüslerle birlikte engelli öğrencilerin özel ihtiyaçlarına yönelik akademik destek ve kaynakların da sağlanması gerektiğini aktararak engelli bireylerin eğitim olanaklarından bütünüyle yararlanabilmeleri ve eğitime katılımlarını desteklemek amacıyla üniversitelerin yapacağı çalışmaların önemine dikkati çekti.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” töreni çerçevesinde İslami İlimler Fakültesinin 3 bayrak birden almaya hak kazanmış olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek bu başarının “Kalite” ve “Sürekli İyileştirme” süreçlerine sağladığı katkıyı vurguladı.

İslami İlimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Erol KIRDAR ise, “tüm faaliyetlerimizi engellilerin rahat edecekleri şekilde tasarlıyoruz. “Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” kapsamında gösterilen çaba dolayısıyla emeği geçenleri tebrik ediyorum; farkındalıkları ve gayretleriyle ilerleyişimize katkı sunan akademik ve idari çalışanlarımızla birlikte tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu süreçte daha iyiye ulaşmaya, gurur duyulacak başarılar elde etmeye ve erişilebilir örnek bir fakülte olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
  • Doç. Dr. Oğuz HAŞLAKOĞLU, "Hangi Felsefe" Konulu Konferans Verdi

  • Dr. Öğretim Üyesi Nihal İşbilen, Diyanet TV'de Yayınlanan “Din ve Psikoloji” Programına Konuk Oldu

  • Kutlubey Kampüsü'ne "Sıfır Atık Temel Seviye Belgesi" Verildi

  • Dr. Öğr. Üyesi Nihal İŞBİLEN Manevi Danışman ve Rehberler İçin Seminer Verdi

  • Doç. Dr. Muhammed YAMAÇ Manevi Rehber ve Danışmanlara Seminer Verdi

  • Fakültemiz Öğretim Elemanları ve Öğrencilerimiz Bartın Akağaç Köyü Kınalıoğlu Mahallesi Camiinde Kadir Gecesi Programına Katıldı

  • TÜBİTAK 2209A Kapsamında 6 Projemiz Kabul Edildi

  • Son Sınıf Öğrencilerimiz Akademik Personelimizle İftarda Bir Araya Geldi

  • Fakültemiz Akademik ve İdari Personeli İftarda Buluştu

  • Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Erdoğan KÖYCÜ Bartın Belediyesi Yalı Câmii’nde İbadetlerde Âlem-i İslâm’ın Birlik Beraberliği İçin Zorluklar ve Çözüm Yolları Vaazı Verdi