image/svg+xml
image/svg+xml

İslami İlimler Fakültesi Uluslararasılaşma ve Uluslararası Öğrenciler Komisyonundan toplantı...

İslami İlimler Fakültesi Uluslararasılaşma ve Uluslararası Öğrenciler Komisyonu tarafından, 27 Aralık 2024 Cuma günü saat 11:00’de fakültenin zemin katında yer alan toplantı salonunda, fakültede öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik bir program düzenlenmiştir.

Program kapsamında, uluslararası öğrencilerin tanıtım etkinliği gerçekleştirilmiş ve hem uluslararası öğrenciler hem de öğretim elemanları tarafından anket formları doldurulmuştur. Program, fakültede eğitim kalitesini artırmayı hedeflemiş ve özellikle Türkçe ile Arapça dil becerilerinin geliştirilmesine yönelik olarak komisyon koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Saeyd Rashed Hasan CHOWDURY, Koord. Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Kenda ALTERKAWI, Dr. Öğr. Üyesi Tarek Mohamed Elmorsy HUSSEIN ve Öğr. Gör. Dr. Ayşe ÇAMUR tarafından öğrencilere çeşitli önerilerde bulunulmuş, fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Ayrıca, Komisyon, uluslararası öğrencilerin akademik gelişimlerini desteklemek ve eğitim faaliyetlerini daha etkili hale getirmek amacıyla 2025 bahar dönemi içerisinde bir başka programın düzenlenmesi yönündeki öneriyi oy birliğiyle kabul etmiştir.

Bu etkinlik, İslami İlimler Fakültesi’nin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda önemli bir adım teşkil etmekte ve fakültenin akademik ve kültürel çeşitliliğini artırmaya yönelik çabalarını yansıtmaktadır.
  • Fakültemizin Dergisinin Yeni Adı: İLAHİYATNAME

  • Fakültemiz akademisyenlerinden Prof. Dr. Muhammed Ali YILDIZ Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanlığına atanmıştır.

  • Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Muhammed Ali Yıldız Profesörlük kadrosuna atandı.

  • Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Nihal İŞBİLEN, İngiltere'de Birminghan Üniversitesinde düzenlenen uluslararası bir kongreye ülkemizi ve üniversitemizi temsilen katılarak kongrede oturum başkanlığı yaptı.

  • Dr. Öğr. Üyesi Ali DURMUŞ'un Yeni Bir Kitabı Yayınlandı

  • Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Nihal İŞBİLEN'den “Bağımlılıkta Maneviyat Temelli Yaklaşım” Temalı Konferans

  • İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Mezuniyet Töreninde Bir Araya Geldi

  • Dr. Öğr. Üyesi Kenda ALTERKAWI'den Yeni Kitap: Fıkhü’l-Gurbe Hükümler, Engeller ve Çözümler

  • Öğrencilerimizden "Kur'an'dan Duvarlara: İbadethanelerimizi Hat Sanatıyla Süslüyoruz" adlı sosyal sorumluluk projesi

  • Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Erdoğan KÖYCÜ’den yeni kitap...