Kutlubey Yazıcılar Köyü Camiinde Kadir Gecesi Programı

Kutlubey Yazıcılar Köyü Camiinde kadir gecesi münasebeti ile cuma namazı öncesi program düzenlendi. Bartın Üniversitesi tefsir anabilimdalı araştırma görevlisi Dr. Veysel GENGİL tarafından yapılan konuşmada Ramazan ayının, aslında Ramazan bittikten sonra başlayan bir ay olduğunu yani bu ayda kazanılan güzel hasletlerin daha sonra da devam etmesi gerektiğini söyledi. Müslümanlığın sadece namaz kılmak ya da oruç tutmakla bitmediğini, tebessüm etmenin, sıkıntı gidermenin, gönül kırmamanın vb. güzel şeylerin tamamının da İslâm’ın emirleri arasında olduğunu; gönül kırmaktan kaçınmanın buna mukabil tebrik ve takdir etmeyi fazlalaştırmanın önemine değindi. Ayrıca Dr. Veysel GENGİL tüm müslümanların Allah’a iman ettiğini fakat pek az kişinin O’na güvendiğini vurguladı ve iyi dilekler ile konuşmasını nihayete erdirdi.