image/svg+xml
image/svg+xml

Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi

Eğitim-Öğretime Yeni Başlayan Öğrencilerimize Oryantasyon Programı Düzenlendi


26 Eylül 2019 tarihinde eğitim-öğretime yeni başlayan öğrencilerimize Kutlubey Kampüsü Sayısal Derslik Binası Konferans Salonunda saat 15:30-17:30 saatleri arasında oryantasyon programı düzenlendi. Program Fakültemiz öğrencilerinden Zekai ŞENSAN’ın Kur’ân-ı Kerîm tilavetiyle başladı.

Akabinde fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Azize TOPER KAYGIN bir açış konuşması yaptı. Konuşmasında fakültemizin sunduğu imkânlardan bahsederek zorunlu Arapça Hazırlık Sınıfı eğitimi ve avantajları, çift ana dal ve yan dal gibi fırsatların yanında pedagojik formasyon dersleri ve alan dışı seçmeli derslerin öğrencilerin gelişimi için önemini vurguladı. Ayrıca BAKKA destekli proje ile eğitim ve danışmanlık hizmeti alan Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek İslami İlimler ve İlahiyat Fakülteleri içerisinde ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile IQNet Belge ve Markasını almaya hak kazanan ilk fakülte olmasının gurur verici olduğunu; kalite çalışmaları ile tüm süreçlerini sürekli iyileştiren ve gelişen bir fakülte olma yolunda ilerlediğini belirtti. İl Müftülüğüyle yapılan protokol gereği fakültemizi ilk üç sırada kazanan öğrencilerimiz ile dönemsel olarak not ortalaması ile ilk sırada yer alan başarılı bir öğrencimize de burs imkânı sağlandığını duyurdu.  Çoğu gencimizde aileden ilk defa uzaklaşmanın verdiği endişe, heyecan ve stres olabileceğini belirterek “Korkmayın, endişe etmeyin. İkinci bir aile ocağınız burası yani sizin fakülteniz, sizin üniversitenizdir. Sizler artık İslami İlimler Fakültesi ailesinin bir ferdisiniz.” dedi ve tüm öğrencilere başarılı bir eğitim-öğretim yılı diledi.

Programda Arş. Gör. Feyza Nur KALECİ Bartın ili, Bartın Üniversitesi, eduroam hizmeti, sıfır atık projesi hakkında bilgi vererek, İslami İlimler Fakültesinin tarihsel gelişimi, öğretim kadrosu, fiziksel altyapısı, misyon, vizyon, kalite politikası, organizasyon yapısı, fakülte bölümleri ve bölüm başkanları, akademik ve idari personel, fakülte dergisi gibi konularda sunular eşliğinde tanıtım yaptı. Akademik ve sosyo-kültürel faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Ardından Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış ÇUKURBAŞI üniversitemizin uzaktan eğitim sistemi, ortak zorunlu dersler ve WEB kullanımına yönelik bir sunum yaptı.

Rektörlük Özel Kalem Müdürü Turgay DELİAĞAOĞLU, üniversite üst yönetimine ulaşmayı sürekli açık tutmak, şikâyet, görüş ve önerilere hızlı çözüm üretebilmek adına faaliyet gösteren Rektörlük İletişim Merkezi olan (RİMER) hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Halil İbrahim YILDIZ ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığından Ülkü ÖZGÜVEN, üniversitemizin ilgili daire başkanlıklarının öğrencilere verdikleri hizmetler ve imkânlardan bahsettiler.

Arş. Gör. Zeynep YAZICI ise Farabi, Mevlana, Erasmus değişim programları hakkında bir sunum yaptı.

Oryantasyon programımız, sunum yaparak öğrencilerimizi bilgilendirenlere Dekan V. Prof. Dr. Azize TOPER KAYGIN tarafından teşekkür belgesi verilmesi ve aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

  • Dr. Öğr. Üyesi Nihal İŞBİLEN Manevi Danışman ve Rehberler İçin Seminer Verdi

  • Doç. Dr. Muhammed YAMAÇ Manevi Rehber ve Danışmanlara Seminer Verdi

  • Fakültemiz Öğretim Elemanları ve Öğrencilerimiz Bartın Akağaç Köyü Kınalıoğlu Mahallesi Camiinde Kadir Gecesi Programına Katıldı

  • TÜBİTAK 2209A Kapsamında 6 Projemiz Kabul Edildi

  • Son Sınıf Öğrencilerimiz Akademik Personelimizle İftarda Bir Araya Geldi

  • Fakültemiz Akademik ve İdari Personeli İftarda Buluştu

  • Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Erdoğan KÖYCÜ Bartın Belediyesi Yalı Câmii’nde İbadetlerde Âlem-i İslâm’ın Birlik Beraberliği İçin Zorluklar ve Çözüm Yolları Vaazı Verdi

  • Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Erdoğan KÖYCÜ Bartın Belediyesi Yalı Câmii’nde İbadetlerde Devamlılık ve Denge Vaazı Verdi

  • Doç. Dr. Duygu KAYALIK ŞAHİN'in Kurum İçi Ataması Yapıldı.

  • Öğr. Gör. Muhammed TÜRE'den "Ney Kursu"