Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Erdoğan KÖYCÜ Bartın Belediyesi Yalı Câmii’nde İbadetlerde Âlem-i İslâm’ın Birlik Beraberliği İçin Zorluklar ve Çözüm Yolları Vaazı Verdi

Temel İslâm Bilimleri Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Erdoğan KÖYCÜ 25.03.2024 tarihindeBartın Belediyesi Yalı Câmii’nde Teravih Namazıöncesi Âlem-i İslâm’ın Birlik Beraberliği İçin Zorluklar ve Çözüm Yollarıvaazı verdi.

Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve diğer fakültelerimizden iftara katılan kız öğrencilerimiz için iftar öncesinde program yapıldı. Bartın İl Müftü Yardımcısı Hulusi GÜNER, İl MüftülüğüMurakıbları Hâfız Musab SARI ve Ahmet YURGÜL ve Bartın Belediyesi Yalı Câmii Müezzin Kayyımı Hakkı ÇEVİK YâsînSûresi’ni okudular. Doç. Dr. Erdoğan KÖYCÜ, Kısa Sûreleri, Fatiha Sûresini ve Bakara Sûresi’nin 1-5. Âyetleri okudu. Programın sonunda İl Müftü Yardımcısı Hulusi GÜNER dua yaptı.

İftardan sonra Doç. Dr. Erdoğan KÖYCÜ, Rasûlullah’tan (s.a.s.) İslâm Medeniyetin nasıl tesis ettikleri, yeryüzünde nasıl âdeleti hâkim kıldıklarına değindi.“Allah'ın İpine Toptan Sarılın Ayrılmayın.”(Âl-i İmrân Sûresi, 103. Âyet)“İnandıkça Zafer Sizin Gevşemeyin Üzülmeyin”Âl-i İmrân Sûresi, 103. Âyet)https://www.youtube.com/watch?v=yYOxhIktdf4ÂyetlerininSahâb-i Kirâm’dan bugüne nasıl anlaşıldığını ve bizim de nasıl anlamamız gerektiğini örneklerle anlattı.

7 Ekim’de bugüne Filistin’deki kardeşlerimize uygulanan soykırım vemezâlimi ele alan Doç. Dr. Erdoğan KÖYCÜ,Müslümanların mezkûr âyetlerin emri gereğince Âlem-i İslâm’ınntefrikayı bırakmasını ve birlikte hareket etmesinzorunlu olduğunu vurguladı.